logotype

oprava vačky rozdělovače



Jak jsem vás již v minulosti informoval, při cestě na Bad Camber v roce 2015 jsem obrousil až na dřeň kontakty rozdělovače od vymleté vačky která rozpíná kontakty. Tenkrát jsem to vyřešil opravou jiného rozdělovače, viz Zajíždění brezela a léčení dětských nemocí. Původní vačka ale ležela na ponku a čekala na svou chvi

 

Omolousaný pertinax kontaktů po návratu z Bad Cambergu. Odtrh nula nula nic.

Na vině byla tato vačka na rozdělovači které jako brusný kámen postupně ubírala maso na kontaktech. Ano, vím. Měl jsem ji vyřadit již při skládání. Inu, chybama se člověk učí.

Detail na krásně zabroušené kontakty :)

 

 

Vačku jsem nechtěl podbrušovat, tak přišel na řadu opět tvrdochrom a následné zabroušení na původní rozměr. Šel jsem konzervativní metodou pro ubírání co nejméně materiálu, tedy nanášení vrstvy pouze na vačky, nikoliv na rovné plochy. Byl to trochu oříšek s broušením, nakonec se řešila pouze náběžná hrana. Myslím ale, že se podařilo. Posuďte sami.

A ještě jeden pohled. Náběžná hrana zabroušena pro přesné nastavení zápalu. Jak bude tato metoda funkční se uvidí až po složení a otestování rozdělovače na stolici. A samozřejmě po najetí několika tisíc km.



You have no rights to post comments