logotype

De bakre hjulhusen, framaxel fästeDet är en stor dag för mig idag. Med hjälp av några bekanta lyckades jag med att ta kontakt med den ursprungliga Brezel ägaren. Eftersom jag vet att Lars följer dessa sidor, tillägnas dagens inlägg honom. Jag uppskattar hans approach och förståelse att bilens historia och minne är en viktig del. Jag gör vad jag kan för att inte göra honom besviken och för att med stor noggrannhet slutföra uppgiften o ch behålla så många original detaljer som möjligt.

Framaxelns fäste på karossen var mycket skadad. Här är högersidan:

Och här är vänstersidan, som vid första blicken ser bättre ut

Men saker och ting är inte riktigt som det verkar vara. I kavitationen fanns det ett tunt lager svensk sand och lera som ledde till permanent fuktighet.

Efter fäste tagits bort kan man se att plåten under var mycket skadad.

Företaget Virtanen Mika producerar bra fäste. Efter att jämfört dem med originalet -hatten av! Allt passar som det borde ska.

Framaxelns fäste på sina platser.

 

Vänstersidan var skadad bara i sin nedre del. Det skulle vara synd att byta fin och ursprungligen plåten. Därför skar jag fästet och anpassade den till den ursprungligen plats.

 

Här är övre plåt över fästet. Det är sedan tidigare behandlat med autogen och färgen omkring är mycket skadad, plåten är vriden.
Det var nödvändigt att skära av den delen och göra en lapp.

 

Och en bild till från en annan vinkel

Vänstersidan - också dåligt tillstånd. Här är en bild efter anpassningen:

Nu skippar jag lite, men jag har tyvärr ingen annan bild på den här delen. Här finns spackel innan grinet.

Och det bästa kommer sist. Måtten. Efter att axeln monterades är det, från absorbators fäste till hjulets plåt, exakt 2,5 cm.

 

Det är allt för idag. Jag vill gärna tacka inte bara Lars, utan också alla andra som hjälpte mig med att hitta bilens ursprungliga historia.You have no rights to post comments