logotype

Oprava zadních čtvrtpanelů



Současně s opravou plechů pod zadní sedačkou přišly na řadu i práce na bocích pod bočními okny. Obě strany byly již v minulosti opravovány a tak se opět řezalo.

 

A vezmeme to rovnou od repaplechů. Dole opravovaný originál, nahoře reparatura. Najdete na ní chybu ? Já si to uvědomil, až byl plech na autě, takže docela jobovka detail na voze dodělávat.

 

Reparatura je z jednoho kusu. Samozřejmě, že lisovaný plech by byl elegantnější ale po zabroušení udělá i tento mnoho parády.

A plech již na svém místě.

Držák čalounění na sloupku dveří již zachránit nešlo. Po neúspěšných pokusech vyrobit repliku jsem objevil, že novější brouci sice mají již jiné uchycení ale několik ozubených paciček se na autě přeci jen ještě najde.

 

Zde odpáraný držák z vw brouk, rok cca 1970. Tímto děkuji Herbiemu za poskytnutí dílu.

Na druhé straně byl již bok měněný. Oprava nebyla zrovna moc povedená, navíc neseděly detaily, tak šel celý plech pryč.

 

Po odpárání.

Vyklepaná reparatura. Včetně detailu, který na druhé straně chyběl. Ano, jsou ty ty tři odtokové prolisy pro odvod kondenzátu pod stupačku.

Jiný pohled na stejný díl.

A do třetice. Bál jsem se, aby díl pasoval, ale podařilo se všechny rozměry dohnat a plech padl jak ulitý. Vpravo na stěně malý detail repaplechu, který vyrábí Virtanen Mika. Inspirace byla potřeba.

Bylo třeba vyrobit i vnitřní plech pod sedačkou.

Vše již na svém místě.

A ještě detail odtokových kanálků. Na levé straně jsme je následně dodělali také, ale byla to řezničina, šahat do již opraveného.

Pokračování příště.

 

 



You have no rights to post comments