logotype

Navařovací matky M6



Navařovací matky M6, M6 weldnut, M6 Schweißungsnuß, M6 Schweiß mutter a mnoho dalších klíčových slov jsem dlouze na internetu procházel, když jsem hledal náhradu za navařovací matky předních blatníků které slouží pro uchycení světlometu v hrnci.

Nejprve jsem koupil matky ve Fabory. Jsou to ty první z leva. Bohužel rozměrově zcela nekorektní. Problém je, že na tyto matky není (nebo alespoň v 50tých letech nebyla) DIN norma, a tak každý výrobce má matky trochu odlišné. Po dlouhém shánění jsem narazil na blog  belgického BBT, kde se chlubili tím, jak jsou jejich matky excelent quality, matching original, atp... A protože BBT má v Čechách zastoupení, hned jsem si jich pár koupil. Jaké bylo mé zklamání, že ani tyto matky nejsou ty pravé pro VW.  Mají sice zaoblení na vrcholu matky a křidélka jsou o poznání větší, originál byl ale jiných proporcí. Nakonec jsem již další matky nehledal a ty z BBT utočil o 4 mm na průměru. Na šířku je sice o půl milimetru menší než originál, který jsem vypáral ze starého prahu, to ale ani cvičené oko nepozná.

Zleva doprava: Matka k dostání ve Fabory, Matka  od BBT, upravený BBT a originál VW z prahu mého brezela.

Upravené matky z BBT. Všiměte si pěkného rádiusu na vrcholu matky.

A ještě pro úplnost M8 matky které např. Fabory nabízí. Ty mají správný rozměr i navařovací body, jediná vada na kráse je rovný vršek. Malý rádius ale lze hravě na soustruhu dodělat.

Pokud tedy někdo hledá ty správné navařovací matky M6 a M8 na VW, toto by mohla být ta správná cesta.



You have no rights to post comments