logotype

Pískovací box, oprava bubnů



Dalším úkolem bylo opravit přední a zadní bubny. Naštěstí se v replice zadní bubny nevyrábějí, tak jsem měl rozhodování jednoduché. Zachovat původní z brezela. Šlo o klasický stav, bubny šišaté a vydřené drážky. Naštěstí nebyly točené  a tak jsem je nechal na velkém soustruhu srovnat. Vzal jsem jak plochu na pakny, tak dosedací plochu s ráfkem. Nezapomněl jsem ani na hranu u brzdového štítu. Často se stává, že tam může buben škrtat. Bralo se minimum materiálu i za cenu toho, že bude každý buben jiného rozměru a někde zůstanou drobné mapy povrchové koroze.

Buben po stočení, zde zrovna 231.7mm. Stačil přes zimu chytnout lišku, nejde ale o nic zásadního

Bubny po stočení. Zde patrná líznutá plocha pro uchycení disku.

Tento buben stačilo vzít na 230.7

 

Moje nová hračka. Rozhodl jsem se, že zbylé plochy bubnů opískuji. Jako abrazivo jsem zvolil korundovou drť.

Protože tryskání dělá hrozný nepořádek, musel jsem pořídit tryskací box. Po shlédnutí nabídek na internetu padla volba vyrobit si vlastní box svépomocí. Jako limit jsem si dal 1000Kč. Box a víko  Ikea , flexi trubka z hobby marketu, nějaké ty pásky, průchodky, rukavice a ještě mi pár desetikorun zůstalo. Ve finále mám pěkných 120litrů prostoru. 90ti litrová verze se u Poláků prodává za třikrát tolik a kvalita nic moc.

 

Po boji. Jde to pomalu, kompresor sice krásně stíhá, ale malá tryska na pistoli více nepustí. Na takové to domácí tryskání ale naprosto dostačující.

Vše zlé je pro něco dobré. Jemné abrazivo a malá tryska sice není žádný rychlík, povrch je ale zase mnohem jemnější. Zde to není moc patrné, protože se jedná o odlitek ale zkoušel jsem i plech a paráda.

Další detail. VW znak hlásá, že jde o původní bubny. Následovat bude lakování a nějaké ty další drobné úpravy.

Opískováno a připraveno pro konzervaci.

Jedna tenká vrstva vypalovacího černého laku a šup s tim do trouby.

 

Připraveno na montáž.



You have no rights to post comments