logotype

Piskování podvozku



Po očištění podvozku suchým ledem, viz tryskani suchym ledem II. jsem usoudil, že jsou někde místa, které je třeba důkladně očistit a opravit. Vzal jsem tedy podvozek na podvál a vyrazil na tryskání. Jako abrazivo jsem zvolil jemný písek s ocelovou drtí. Netryskal se celý podvozek ale jen lokální místa s hloubkovou korozí.

 

Přední náprava. I když to byla olejová koule, tak pod ní byla ukryta hloubková koroze.

 

Zadní  náprava byla také dost poničená. Pod víčka torzních tyčí se dostal jemný písek a tak byla celá oblast neustále ve vlhku.

 

Body pro zvedání vozu heverem byly také dost KO. Navíc neuměle přeplátovány. Naštěstí držáky byly původní a v dobrém stavu.

 

V tryskacím boxu. Mým požadavkem bylo, abych byl přítomen při tryskání a dohlížel nad celou operací. Chtěl jsem jednoduše mít vše stále na očích a nechtěl nedejbože řešit ztracený díl.

 

Značení zadní nápravy.

 

Ale copak nám to tu vykouklo za bubáka ?

 

Jediné plechy, které jsem byl nucený tryskat, byly v oblasti okolo baterky. Již od pohledu bylo jasné, že je zde plech prožraný skrz.

 

Zvedací bod na straně řidiče.

 

Kladivo bylo naopak po otryskání moc hezké. Všimněte si neumělých svarů s výraznými rozstřiky. Tak se v  té době u VW svářelo. Udělám vše poroto, aby byly rozstřiky patrné i po dokončení.

 

Nakonec jsme se ještě podívali na zoubek podlaze pod pedály.

 

Drobné lokální "prorezlinky" pořeším jen "zasmrkáním" COčkem, byla by škoda dávat pryč jinak vcelku zdravý plech.

 



You have no rights to post comments