logotype

Po klempířině



Dlouho jsem tu nic nenapsal a to proto že jsem dlouho nic na brezelovi nedělal. Jalové období kdy nevíte jak začít tak jen chodíte okolo a přemýšlíte. Navíc bylo třeba se věnovat plně businessu a na koníčky nezbýval poslední rok čas. V každém případě jsem z kraje roku dovezl auto do garáže nechal ho řádně uzrát. A když říkám uzrát, myslím to doslova. Nebyla to jen vzdušná vlhkost která napomohla tomu, že všechny nové plechy se pěkně sjednotili se zbytek vozu. Nyní brousím poslední zbytky barvy ,rozbrušuji korozi a začínám si hrát s pasivací. Baví mne když jednou za čas někdo méně znalý auto u mne uvidí a začne se rozplývat: "Jéé to je pěkný nálezový stav. Tady opravit podlahy, tu blatníky, dveře ale nic složitého." Těžko se mi pak říká, že toto je stav po deseti měsících u klempíře. 

Začneme trochu zlehka. Tento držák nárazníku se podařilo zachovat, měnil se jen plech pod ním. Blatníky se jen decentně vařili. V minulosti někdo do lemu zaklepal drát. Vím že takto z fabriky nebylo ale měnit původní blatníky za jiné kvůli tomu nebudu.  

 

Blatník je místy vařený autogenem a je značně pobouchaný. Ale i toto jsem tu nechal jako svědectví doby. Pouze svár trochu umravním ale to se ukáže až během broušení.

 

Dveře řidiče dostaly dost zabrat. Byly nafouklé jak soudek. Trochu se je podařilo postahovat ale bude na nich ještě práce. Spodní třetina byla total a tak zde nastoupil nový plech.

 

Pohled na pravý blatník. Trochu více barvy ale jinak podobný stav i opravy.

 

Pravý podběh. Držák a plech pod ním se dával nový. Dostal pěknou lišku.

 

Zadní špička s držákem nárazníku je také nová, zde díl od Wolfparts.

 

Pohled na čílko.

 

Opravený zadní čtvrtpanel a nová stupačka od Virtanena.

 

Detail bočního okna.

 

Zadní okno na svém místě. Celkem i barevně sedí se zbytkem karosérie. Lišejník se zachovat nepodařilo ale samolepka to přežila.

 

Zadní okno zevnitř. Zde se dával celý plech. Za povšimnutí stojí opět větrací otvory pod sklem. Na foto již zavařené. Je to již druhý vůz s tímto dobovým tuningem.

 

Levý čtvrtpanel byl již vařený autogenem ale velice pěkně.

 

Přední podběh. Špička se dělala nová. Je trochu odlišná od pozdějších brezelů tak se klepala dle fotek a nákresů které se mi podařilo posbírat.

 

Pohled na špičku ze strany rezervy. Držák nárazníku opět zůstal původní.

 

Pohled pod nádrží. Vzpěry které se opírají o nápravnici se nakonec podařilo zachránit.

 

Pohled pod zadní sedačku. Opravené rohy.

 

Detail rohu. Trubka je původní. Rohy jsou od Wolfparts, práh od Virtanena.

 

Roh ze strany zadního kola. Úskalí všech starých brouků. Tři plechy přes sebe a vždy jsou sežrané na prach.

 

Přední podběh zevnitř. Zakončení A sloupku se dělalo nové.

 

Sloupek na druhé straně na tom byl podobně. Spodek dveří s prolisem a práh je od Virtanena.

 

Přední čelo jsem nakonec nechal. Pouze se porovnalo a opravily kulaté montážní otvory.

 

V kufru již není díra a při dešti tedy nebude téct na nohy.

 

Dnes došlo na opětovné oddělení podvozku a karosérie. Posloužil mi přípravek z minulého projektu a za 40 minut bylo dokonáno. Mám rád, když se dá práce zvládnout v jednom.

 

Pohled na podlahu. Část je původní z tohoto vozu zbytek jsou díly z KDF82 podlah které se mi podařilo posbírat jako dárce orgánů, viz Oprava podlah, výměna lanovodů

 

Na závěr pohled na zadní kapotu. Jde o původní nevařený stav.

 



You have no rights to post comments